Политичке структуре у Приштини не препознају вредност дијалога

Нема коментара Дели:

Београд, 20. август 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да су Приштина и Аљбин Курти још једном показали да умеју само да прете силом и ратом, и да њиховим политичким структурама управљају екстремисти који уопште не препознају вредност дијалога и мирног решавања проблема.

Петковић је, реагујући на најаву Приштине да ће 1. септембра применити одлуку о личним картама и регистарским таблицама, навео да је министар привремених институција самоуправе у Приштини Џељаљ Свечља апсурдним нападима на Београд и Србе на северу Косова и Метохије потврдио да има улогу главног подизвођача Куртијевог плана дестабилизације региона.

Нису Београд, нити председник Србије Александар Вучић слали специјалне приштинске полицијске снаге на север Косова и Метохије да пребијају и пуцају на голорук народ, нити смо ми доносили једностране одлуке и газили споразуме, нити смо иједног тренутка показали изостанак спремности за разговор и постизање договора, подвукао је он.

Председник Вучић је, како је указао, константно и доследно Србе на Косову и Метохији позивао на уздржаност и мир и да одустану од блокада путева, иако су на њих били приморани ради пуког опстанка.

Према његовим речима, одговорност за све потенцијалне инциденте биће на ономе ко свакодневно демонстрира силу и њом прети – а то су Курти и његови помоћници, попут Свечље.

Једина кривица Срба на северу Косова и Метохије је у томе што не желе да буду угашени и поништени, и да буду и политички и физички гажени од стране ратнохушкачких структура у Приштини, поручио је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Сачуваћемо наш народ на Космету од погрома и прогона

Следећа вест

Литар евродизела до 26. августа 210,50 динара

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *