Пољопривреда један од кључних стубова економског напретка земље

Нема коментара Дели:

Београд, 6. април 2023.
Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Јелена Танасковић изјавила је данас да је пољопривреда у овој години један од кључних приоритета Владе, која је апсолутно усмерена ка улагању у ову делатност и увећању сточног фонда.

Танасковић је на скупу поводом пројекта „Grow up – снага земље“, чији је циљ да пољопривреду и прехрамбену индустрију афирмише као један од кључних стубова економског напретка земље, истакла да су буџетска средства намењена пољопривреди највећа до сада, што говори о томе како ће држава посматрати пољопривреду ове и наредних година.

Она је објаснила да ће поменути пројекат представити све оно што је покренуто у пољопривреди, попут новог система еАграр, који ће малим пољопривредницима омогућити да имају бенефите тако што ће административни послови убудуће бити бржи и транспарентнији, а моћи ће и да добију средства која су опредељена буџетом за 2023. годину у овој години.

Такође, како је додала, пољопривредници ће својим регистром управљати сами и у сваком тренутку ће имати увид у стање.

Председник ПКС-а Марко Чадеж указао је на то да никада привреда и пољопривредни сектор нису имали бољи и дубљи дијалог са државом него што је то сада, што показује и овај догађај, који је само један у низу.

Чадеж је нагласио да је то велика ствар зато што се налазимо у времену када је безбедност хране стратешко питање од националног значаја.

Питање како ћемо опстати и развијати се јесте питање технолошког развоја, одрживости и онога што држава креира као оквир. Ови разговори служе томе да утврдимо како ћемо стратешки поставити ствари за будућност, предочио је он.

Прву дебату у оквиру пројекта „Grow up – снага земље” организовала је Привредна комора Србије (ПКС) и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшен осумњичени за трговину људима и посредовање у проституцији

Следећа вест

Искористити потенцијале за развој односа са Гвинејом Бисао

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *