Положен камен темељац за вртић у Гораждевцу

Нема коментара Дели:

Гораждевац, 18. новембар 2021.

Помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије Јелена Стојковић положила је данас камен темељац за нови вртић у Гораждевцу, заједно са владиком рашко-призренским и косовско-метохијским Теодосијем и председником Привременог органа Општине Пећ Милошем Димитријевићем.

Ова предшколска установа, која се гради на црквеној земљи, простираће се на површини од 460 метара квадратних и моћи ће да прими 60 малишана. Њен завршетак очекује се на пролеће следеће године.

Вртић ће имати две смештајне јединице – за јаслену групу и групу деце од две до седам година. Радове финансира Влада Србије преко Kанцеларије за Kосово и Метохију, а укупна вредност пројекта износи 36 милиона динара.

С обзиром на то да се ради и о повратничком месту, да осим школе, у којој се изводи припремни предшколски програм, не постоје други објекти који би задовољили потребе све већег броја становника и све већег броја деце, Влада је преко Kанцеларије издвојила средства за изградњу овог вртића.

Стојковић је истакла да је ова средина дуго чекала један овакав објекат, наводећи да је данас, уз благослов владике, положен камен темељац за објекат који има велику симболику – симболизује напредак, бољи живот, подмладак.

Владика Теодосије је истакао да се епархија, заједно са државом, труди да допринесе опстанку и животу на Kосову и Метохији.

Обнављамо цркве и домове, а данас је овде постављен камен темељац за најмлађе. То је знак да ће се деца овде рађати и да ће се ово село обнављати, рекао је он.

Димитријевић је нагласио да морамо да подржимо живот како бисмо могли да опстанемо на овим просторима.

Имати цркву и државу Србију уз себе је велики благослов и наш народ који живи овде требало би да буде свестан колико је то важно за нашу даљу борбу и живот свих нас, закључио еј он.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Опредељеност за дијалог са Приштином на добробит свих житеља Космета

Следећа вест

Приштина у Бриселу одбила да разговара о ЗСО

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *