Поруке Куртија алиби за нове једностране акције Приштине против Срба

Нема коментара Дели:

Београд, 26. јул 2023.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да поруке Аљбина Куртија да се прибојава нове ескалације ситуације на северу Косова и Метохије нису ништа друго до стварање алибија за нове једностране акције Приштине, усмерене против српског народа у покрајини.

Петковић је у саопштењу за јавност истакао да је свима познато да једини који изазива тензије, сукобе и насилне акције на северу Косова и Метохије јесте Аљбин Курти и да се зато његове речи не могу протумачити другачије него као нове злокобне претње Србима на северу покрајине.

Због тога ће за сваку евентуалну акцију против српског народа и мира на овим просторима, Курти бити директно одговоран и не вреде му никакви покушаји криминализације мирољубивог српског народа на северу Косова и Метохије, нити медијски спинови и замене теза, када се зна ко је извор свих проблема у покрајини, рекао је он.

Према његовим речима, читава међународна заједница је јасно означила Приштину као извор нестабилности и једностарних акција на терену којима покушава да спроведе своју насилну окупацију српских општина на северу покрајине.

Београд и Срби са Косова и Метохије нити коме прете, нити желе сукобе и конфронтације, само желе да живе у миру, своји на своме, са својим комшијама Албанцима, закључио је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Наставак улагања Владе у унапређење инфраструктуре у Сврљигу

Следећа вест

Апел возачима у зонама пружних прелаза да поштују саобраћајну сигнализацију

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *