Посланици усвојили закључак у вези са Извештајем ЕК о Србији

Нема коментара Дели:

Београд, 2. децембар 2021.

Народна скупштина Републике Србије усвојила је вечерас Закључак поводом представљања Извештаја Европске комисије о Републици Србији за 2021. годину.

У документу се наводи да Скупштина констатује закључке и препоруке садржане у Извештају Европске комисије и поздравља позитивне оцене у погледу оствареног напретка у свим областима.

Такође, истиче се да Извештај препознаје напредак остварен у оквиру кластера 1, а односи се на област владавине права, реформу правосуђа, слободу изражавања, медија и основна људска и мањинска права и борбу против корупције и организованог криминала.

Извештај је, како се оцењује, добра основа за државе чланице да дају сагласност за отварање кластера 3 – инклузивни раст и компетитивност, и кластера 4 – зелена агенда и одржива повезаност, до краја године.

Поред тога, наводи се и да парламент поздравља напоре Владе Србије и Министарства за европске интеграције и са посебном пажњом констатује све препоруке наведене у Извештају.

Скупштина остаје активно укључена у међустраначки дијалог уз посредовање Европског парламента, наводи се у документу и указује на потребу даљег континуираног рада свих државних институција и органа на испуњавању препорука из Извештаја.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Петковићу поново забрањено да посети Космет

Следећа вест

У наредној години још већа улагања на Косову и Метохији

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *