Потписан низ споразума о сарадњи Србије и Турске

Нема коментара Дели:

Београд, 7. септембар 2022.
Званичници Србије и Турске потписали су данас у Палати Србија, у присуству председника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана, низ споразума којима се продубљује сарадња двеју земаља у више области.

Протокол о изменама и допунама Споразума о узајамном укидању виза, потписаног у Београду 12. јула 2010. године, потписали су министри унутрашњих послова Александар Вулин и Сулејман Сојлу.

Потписници Споразума о узајамном подстицању и заштити улагања били су министарка привреде у Влади Србије Анђелка Атанасковић и министар индустрије и технологије Турске Мустафа Варанк.

Споразум о сарадњи у области иновација у напредним технологијама потписали су министар без портфеља у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и министар индустрије и технологије Турске Мустафа Варанк.

Потпредседник Владе Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар пољопривреде и шумарства у Влади Турске Вахид Киришџи ставили су потпис на Меморандум о разумевању о сарадњи у области сузбијања шумских пожара.

Меморандум о разумевању Владе Србије и Владе Турске о сарадњи у области медија и комуникације потписали су потпредседница Владе Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић и директор за комуникације Председништва Турске Фахретин Алтун.

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Србије Михаило Јовановић и руководилац Канцеларије дигиталне трансформације Председништва Турске Али Таха Коч парафирали су Меморандум о разумевању о сарадњи у области електронске управе.

Протокол о сарадњи Радио-телевизије Србије и Турске радио-телевизијске корпорације потписали су генерални директори Драган Бујошевић и Мехмет Захид Собаџи.

Потписан низ споразума о сарадњи Србије и Турске

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија отворена за нова улагања турских компанија

Следећа вест

Потврђена одлична економска сарадња Србије и Турске

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *