Позитивни резултати спровођења пронаталитетних мера

Нема коментара Дели:

Београд, 13. јул 2023.

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић уручила је данас, у оквиру пројекта „Бебо, добро дошла у Земун”, 75 беби-пакета родитељима који живе на територији те општине.

Кисић је том приликом истакла да је ресорно министарство, у циљу спровођења мера популационе политике и подршке у области породице и деце, подржало Општину Земун у суфинансирању овог пројекта.

Према њеним речима, вредност пројекта износи 8,5 милиона динара, од чега је пет милиона издвојило Министарство за бригу о породици и демографију, а општина Земун 3,5 милиона динара.

Она је оценила да је новорођено дете највеће богатство, будући да су деца најлепше и највредније што можемо да имамо, при чему је изразила задовољство због тога што је у Србији порасла стопа фертилитета и што је заустављен тренд пада укупног броја новорођене деце.

Министарка је нагласила да пронаталитетне мере које је наша земља увела претходних година дају резултате, при чему је указала на то да је 2011. године вредност стопе фертилитета у Србији износила 1,4 одсто, а да је сада порасла на 1,63 одсто.

Кисић је истакла да је Општина Земун пример одличне праксе за то како се подржава пронаталитетна политика и додала да је Министарство за бригу о породици и демографију са великим задовољством подржало пројекат „Бебо, добро дошла у Земун”.

Председник Општине Земун Гаврило Ковачевић изразио је захвалност Министарству за бригу о породици и демографију на сарадњи и додао да верује да је то само једна од будућих заједничких активности.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Матијашевић освојио бронзану медаљу на СП у параатлетици у Паризу

Следећа вест

Унапређење сарадње Србије и Француске у области кинематографије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *