Позив младима за добровољно служење војног рока

Нема коментара Дели:

Београд, 15. јул 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да сви заинтересовани младићи и девојке који желе да се пријаве за добровољно служење војног рока под оружјем могу да поднесу своје пријаве у центрима Министарства одбране и већ у септембру ове године добију прилику да стану у строј Војске Србије.

Такође, у току је и пријава за војностручно оспособљавање за резервне официре.

Сви пријављени кандидати имаће прилику да провере своје способности, прођу динамичну војну обуку и уједно покажу патриотизам и грађанску одговорност према својој земљи.

Добровољно служење војног рока уједно је и најкраћи пут ка стицању звања професионалног припадника Војске Србије.

Право да конкуришу имају сви здравствено способни држављани наше земље који у 2023. години навршавају од 19 до 30 година, а који претходно нису одслужили војни рок са оружјем.

Кандидати за добровољно служење војног рока могу се пријавити у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, преко портала еУправе, уз поседовање квалификованог електронског сертификата и на шалтерима Јавног предузећа „Пошта Србије“ широм наше земље.

Будуће војнике очекује и месечна плата која износи око 46.000 динара.

Све оне који током добровољног служења одлуче да конкуришу за статус професионалног војника очекују скраћене и поједностављене процедуре селекције и пријема.

Више информација у вези са пријављивањем за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2023. години заинтересовани кандидати могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на следећем линку.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Селаковић открио споменик страдалим српским заробљеницима и војницима на Српском гробљу у Кастелану

Следећа вест

Нова транша хуманитарне помоћи Украјини

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *