Представљена песма и видео-спот „Полетео соко сиви“

Нема коментара Дели:

Београд, 16. јун 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић присуствовао је данас премијерном представљању песме и видео-спота „Полетео соко сиви“, у извођењу глумца и певача Милана Васића.

Спот за песму, који је сниман на Шар-планини, у Прилепцу – родном месту Цара Лазара и Дечанима и који бележи најлепше кадрове наше јужне покрајине, у потпуности је помогла и подржала Канцеларија за Косово и Метохију.

Петковић је подсетио на то да је Канцеларија помогла да светлост дана угледа и песма „Ја сам момче са Косова“, коју је такође извео Милан Васић, а која је одмах ушла у срце и душу народа не само у покрајини, већ и широм других крајева Србије и света.

Он је навео да је, поред свега значајног што држава ради на Космету, подједнако важно то што се улаже и у овакве пројекте, јер то представља изградњу духовних грађевина које остају иза нас, а које натапају и срце и душу не само сузама, него и радошћу.

Васић је рекао да је на овај начин желео да се одужи Косову и Метохији за прелепо детињство које је тамо провео, али и да сачува мелодику из јужне спрске покрајине и дочара њене лепоте.

Текст за песму „Полетео соко сиви“ написао је Мирољуб Јевтић, а композитори су Драган Николић и Дејан Аксић, који је радио и аранжман.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд остаје посвећен дијалогу и нормализацији стања на Космету

Следећа вест

Опструкцијама договора Приштина отежала наставак дијалога

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *