Представљена радна верзија Нацрта закона о електронским медијима

Нема коментара Дели:

Београд, 5. април 2023.
Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић присуствовао је данас у Влади Србије представљању радне верзије Нацрта закона о електронским медијима новинским и медијским удружењима.

Јовановић је том приликом упутио молбу представницима медијских и новинарских удружења да се укључе у даљи рад на овом документу и дају своје сугестије на достављен нацрт пре упућивања на јавну расправу.

Чланови експертске Радне групе који су радили на Нацрту закона представили су присутнима појединости које овај закон доноси.

Том приликом је наглашено да ће нови правни оквир додатно повећати независност, самосталност и одговорност Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и да наведени нацрт представља значајан искорак у односу на постојећи закон, уз наставак процеса хармонизације са ЕУ Директивом о аудиовизуелним медијским садржајима.

Радну групу чине стручњаци за медијско право – Раде Вељановски, Јелена Сурчулија, Љубиша Кувекаловић и Стеван Пајовић, као и представници Министарства информисања и телекомуникација – помоћница министра Катарина Томашевић, правник Дејан Стојановић и Милош Мићић из Републичког секретаријата за законодавство,

Презентацији су присуствовали представници медијских и новинарских удружења који су учествовали у изради Медијске стратегије и Акционог плана, затим шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату, представници Делегације ЕУ, Амбасаде Краљевине Норвешке и Фондације „Конрад Аденауер“.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Појачана контрола саобраћаја током празника

Следећа вест

Београд, 5. април 2023.Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић честитала је данас рабину Исаку Асиелу и јеврејској заједници у Србији празник Песах.

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *