Преко натписа села надомак Грачанице исписан графит терористичке „УЧК“

Нема коментара Дели:

Београд, 25. август 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је синоћ да је у селу Батусе, које се налази код Грачанице, плавом бојом прецртана табла са натписом овог места и преко је исписан назив терористичке „УЧК“, што је изазвало велику забринутост и немир Срба који овде живе.

Само током ове године више од 10 пута је забележено исписивање графита или поставање застава ове озлоглашене терористичке организације широм српских средина на Космету.

Због учесталости ових инцидената, они се више не могу посматрати као изоловани случајеви, већ као организовано и планско застрашивање преосталих Срба јужно од Ибра са циљем да се они протерају из својих домова.

Овај инцидент долази у дану када у Приштини бораве светски званичници, којима албански политичари представљају Косово и Метохију као оазу мултиетничности, док их стање на терену свакодневно демантује.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно указује на степен угрожености српског народа у покрајини и свакодневно апелује на смиривање тензија и побољшање безбедносне ситуације, али евидентно је да политичари из Приштине не маре за Србе јер ниједан инцидент нису чак ни јавно осудили.

Напротив, они својим запаљивим изјавама подгревају насиље према српском народу, надајући се да ће провокацијама изазвати неодмерену реакцију Срба, али им такав план неће поћи за руком, додаје се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Утврђене малопродајне цене деривата нафте до 31. августа

Следећа вест

Компромис једино решење актуелне кризе на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *