Премијерка предложила Славицу Ђукић Дејановић за нову министарку просвете

Нема коментара Дели:

Београд, 19. јул 2023.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић предложила је данас посланицима републичког парламента да за нову министрку просвете изаберу Славицу Ђукић Дејановић.

Славица Ђукић Дејановић

Брнабић је указала на то да је Славица Ђукић Дејановић завршила Медицински факутет, магистарске и докторске студије и специјализацију из неуропсихијатрије на Медицинском фалултету Универзитета у Београду.

У седам мандата је била посланик у Скупштини Србије, савезном парламенту Савезне Републике Југославије и Државне заједнице Србије и Црне Горе. У прелазној Влади Србије била је министар за бригу о породици. Била је и председница Скупштине Србије од 2008. до 2012. године и обављала функцију вршиоца дужности председника Србије од почетка априла до краја маја 2012. године, навела је премијерка.

Она је додала да је од 2012. до 2014. године Ђукић Дејановић била и министар здравља у Влади Србије, а од августа 2016. године до октобра 2020. године обављала је функцију министарке без портфеља у Влади Србије задужене за демографију и популациону политику.

Након тога, Славицу Ђукић Дејановић сам замолила да обавља функцију моје специјалне саветнице за имплементацију Агенде Уједињених нација за одрживи развој, односно Агенде 2030 о образовању, борби против сиромаштва и против климатских промена, истакла је Брнабић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Успешна модернизација артиљеријско-ракетног система ПАСАРС

Следећа вест

За реконструкцију вртића „Бамби“ у Гучи издвојено 26 милиона динара

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *