Претходне ноћи Сектор за ванредне ситуације интервенисао 96 пута

Нема коментара Дели:

Београд, 22. јул 2023.

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације, током олујног невремена протекле ноћи, имали укупно 96 интервенција у којима је спасено 10 особа у Новом Саду и две у Бачкој Паланци.

Том приликом две особе су задобиле повреде, а један мушкарац у Бачкој Паланци је смртно страдао.

Тренутно је на снази шест ванредних ситуација: на читавој територији града Новог Сада и Сремске Митровице, као и општина Шид, Рума, Ириг и Сечањ.

Током протекле ноћи било је ангажовано укупно 236 ватрогасаца-спасилаца са 109 возила, а од укупног броја интервенција 72 су биле уклањање стабала, три гашења пожара изазваних ударом грома и девет осталих интервенција.

Од претходног олујног невремена, од 19. јула, припадници ватрогасно-спасилачких јединица имали су укупно 343 интервенцијe од којих су 254 интервенције уклањања оборених стабала, 24 интервенције гашења пожара изазваних ударом грома и 32 остале интервенције (уклањање лимених кровова и остало).

Такође, од тада је спасенa укупно 31 особа, повређено је седам, а једна особа је смртно страдала.

Припадници Министарства унутрашњих послова и данас пружају сву потребну помоћ нашим грађанима у отклањању последица невремена и остаће на терену јер су током данашњег дана најављене нове падавине.

Такође, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а су у сталном контакту са представницима Покрајинске владе и локалних самоуправа погођених подручја и предузимају све потребне мере како би се живот грађана што пре нормализовао.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Велики значај развоја инфраструктуре за даљи економски напредак

Следећа вест

Петковићу забрањено да присуствује обележавању годишњице убиства српских жетелаца у Старом Грацком

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *