Припадници МУП-а код Суботице пронашли 300 ирегуларних миграната, оружје и муницију

Нема коментара Дели:

Београд, 1. август 2023.

Министарствo унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници полиције у данашњој акцији, усмереној на сузбијање илегалних миграција, у шумском појасу према граници са Мађарском пронашли укупно 300 ирегуларних миграната.

У акцији је учествовало 820 полицијских службеника, међу којима су припадници Специјалне анитерористичке јединице, Жандармерије, Интервентне јединице полиције, Полицијске бригаде, Управе граничне полиције, Управе криминалистичке полиције, Управе за технику, Антитерористичке групе и Полицијске управе Суботица.

Такође, од укупног броја миграната 13 је задржано сходно одредбама Законика о кривичном поступку, а против 27 ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Током акције, полиција је претрагом терена од насеља Хајдуково ка Старој караули, Јасеновачке шуме, као и „Омаровог кампа”, пронашла девет аутоматских пушака, ловачки карабин са оптичким нишаном, три пиштоља, као и 841 комад муниције различитог калибра.

Пронађени мигранти су, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице Републике Србије, превезени у прихватне центре, где им је обезбеђен адекватан смештај.

Полиција ће и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и самих миграната.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је данас у Суботици, током акције припадника полиције на сузбијању ирегуларних миграција и разбијања кријумчарских група, да МУП неће дозволити да било ко угрози безбедност грађана и њихове имовине.

Одлучни смо у намери да се супротставимо ирегуларним миграцијама и не дозволимо кријумчарским групама да угрожавају безбедност наших грађана, што показује и данашња акција полиције. Безбедност наших грађана за нас је на првом месту, поручио је Гашић.

Министар је истакао да држава Србија поштује сва права миграната у складу са међународним конвенцијама и има хуман приступ према њима, али такође и да захтева да они поштују законе наше земље и не злоупотребљавају гостопримство наше државе и њених грађана.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија спремна да са Саудијском Арабијом развија свестрану сарадњу

Следећа вест

Апел возачима трактора да се придржавају саобраћајних прописа

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *