Припадници РОСУ отели Србина и санитетско возило којим је управљао

Нема коментара Дели:

Београд, 2. август 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да су данас на северу покрајине припадници РОСУ зауставили санитетско возило које су, заједно са возачем Дејаном Спахићем, одвели у непознатом правцу.

Петковић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је о овом скандалозном догађају обавестио високог представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Четири полицајца до зуба наоружани и маскирани су киднаповали Дејана, а један припадник РОСУ је сео за волан санитетског возила и сви су отишли у непознатом правцу ка југу, објаснио је Петковић.

Инцидент се догодио око 14 часова на путу Лепосавић–Косовска Митровица код села Грабовац, рекао је он и најавио да ће због тога бити поднета кривична пријава против Аљбина Куртија који је наставио да терорише српски народ на Косову и Метохији.

Према његовим речима, дан након умиривања тензија на северу Космета, Курти креће са новим, најтежим провокацијама.

Дејан Спахић је, како је рекао, превозио лекове из Дома здравља у Лепосавићу ка Здравственом центру у Косовској Митровици.

Курти удара и на наше болеснике, пацијенте који су у тешком стању и који чекају на ове лекове и инфузиони материјал. После удара на таблице и личне карте, сада на ред долазе и здравствене институције, упозорио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић је додао да је српски народ изузетно узнемирен јер нико не зна шта је следећи потез Куртија.

Припадници РОСУ отели Србина и санитетско возило којим је управљао

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Наставља се серија провокација Срба на Космету

Следећа вест

Цене нафтних деривата остају непромењене до 2. септембра

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *