Припадници система одбране своје задатке обављају професионално и одговорно

Нема коментара Дели:

Београд, 27. јул 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије најоштрије је данас осудило квалификације изнете у отвореном писму Војног синдиката, у коме се људи на најодговорнијим позицијама у систему одбране називају криминалцима.

„Упркос чињеници да је пред очима целе земље, 743 припадника Војске Србије на „Пасуљанским ливадама“ показало спремност и обученост да употреби нова, најсавременија борбена средства, упркос најави да ће држава наставити са улагањима у опремање и подизање животног стандарда наших припадника, уместо подршке и захвалности, поједини представници Војног синдиката износе крајње злонамерне и политикантске оптужбе засноване на перфидном извлачењу из контекста речи председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића.

Позив војника никада, ни у једној земљи, а поготово у Србији, није, нити може бити лак. Војнички живот нераскидиво је везан са ризиком и одрицањем. Стога се војни позив никада није ни називао послом – него службом.

Они који су одлучили да стану у строј Војске Србије и служе отаџбини, прихватили су терет одрицања и одговорности зарад добробити свих наших грађана. Комфор и лична корист код људи који су тим путем кренули, увек је у другом плану. Зато је служба у Војсци Србије била и заувек ће бити на пиједесталу поверења и части у очима грађана наше земље.

Непорецива је истина да су припадници Војске Србије са истом свешћу и једнаком посвећеношћу служили својој земљи и у временима када се о њиховом статусу, наоружању, опреми, униформи, исхрани и зарадама далеко мање бринуло него данас.

Поставља се питање зашто се сада, када је српски војник далеко боље опремљен, наоружан, плаћен и надасве више цењен, готово свакодневно јављају представници синдиката тражећи несувисле поводе за узнемиравање јавности и привлачење медијске пажње.

Зашто се после сваке успешно изведене вежбе или приказа способности наше војске у јавност пласирају саопштења јасно усмерена на то да умање вредност и баце сенку на све добро и позитивно што је у протеклих десетак година урађено за систем одбране наше државе?

Најоштрије осуђујемо квалификације изнете у отвореном писму Војног синдиката у коме се људи на најодговорнијим позицијама у систему одбране називају криминалцима. Клеветничким и неваспитаним језиком аутори поменутих написа радују једино непријатеље нашег народа и државе, а систему чији су део, или су, пак, то некад били, наносе штету.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије свесни су своје улоге и обавеза и наставиће да, као и до сада, своје задатке обављају професионално и уз пуно поверење у одлуке државног и војног руководства, које су у протеклом периоду донеле видљив и мерљив напредак у свим сегментима живота и рада Војске Србије“, додаје се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Јавне расправе о стратегији за унапређење положаја старих до 15. августа

Следећа вест

Значајне могућности за унапређење односа са Египтом

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *