Привреда Србије у 2022. години остварила позитивне резултате

Нема коментара Дели:
Привреда Србије у 2022. години остварила позитивне резултате

Београд, 21. јун 2023.
Агенцијa за привредне регистре саопштила је данас да је, и поред бројних изазова са којима се суочавала током 2022. године, српска привреда остварила позитиван нето резултат у износу од 864,2 милијарде динара, који је за 26,3 одсто већи од прошлогодишњег.

Ове позитивне резултате пратило је повећање броја запослених за 5.375 радника, тако да су привредна друштва на територији Републике Србије укупно запошљавала 1.281.412 радника.

Ово су први свеобухватни подаци о пословању правних лица и предузетника које је данас објавила Агенција за привредне регистре у оквиру анализе „Основни налази о пословању правних лица и предузетника у 2022. години” која прати објављивање публикације „Годишњи билтен финансијских извештаја за 2022. годину” са прелиминарним збирно обрађеним подацима из редовних годишњих финансијских и статистичких извештаја за 159.867 правних лица и 113.643 предузетника, који су у складу с прописима унети у базу за статистичке потребе.

„Годишњи билтен финансијских извештаја за 2022. годину” је осмо двојезично издање ове публикације (на српском и енглеском језику) коју објављује Агенција.

Садржи збирне податке о финансијском положају и успешности пословања правних лица и предузетника у Републици Србији за последње две године.

Прелиминарни збирни подаци из редовних годишњих финансијских извештаја из базе за статистичке потребе збирно су обрађени према врсти, величини, правној форми тј. облику организовања, претежној делатности и територијалној припадности правног лица или предузетника, као и према другим критеријумима значајним за сагледавање укупних привредних кретања у земљи.

Приступ јавности овој публикацији омогућава боље разумевање привредних кретања у земљи, а свакако доприноси бољем разумевању финансијског извештавања, што и јесте основни циљ Агенције за привредне регистре.

Годишњи билтен финансијских извештаја за 2022. годину објављен је на интернет страници www.apr.gov.rs у одељку Регистри/ Финансијски извештаји/ Публикације/ Годишњи билтен финансијских извештаја за 2022. годину, где је објављена и информација „Основни налази о пословању правних лица и предузетника у 2022. години”.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Грант ЕУ нашој земљи од 162 милиона евра за спровођење зелене агенде

Следећа вест

Значајне могућности за јачање сарадње са Алжиром у разним областима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *