Привредници из дијаспоре заинтересовани за улагање у Србију

Нема коментара Дели:

Београд, 31. март 2023.
Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором Ђорђе Милићевић одржао је онлајн састанак са успешним привредницима српског порекла из више од 20 држава, као почетак сталног окупљања наших привредника који живе и послују у дијаспори.

Милићевић је привреднике упознао са реформама које је Србија спровела у циљу стварања што боље пословне климе, али и са значајем пројекта „Отворени Балкан”, као новог вида регионалног повезивања и могућности за ширу трговинску размену и већу отвореност тржишта.

Он је истакао да је циљ Кабинета на чијем је челу да користи позитивне ефекте регуларних миграција кроз веће ангажовање дијаспоре за друштвено-економски развој Србије.

Основни задатак Кабинета, како је објаснио, јесте да привредницима пружи подршку и кроз повезивање са локалним самоуправама, првенствено носициома малих и средњих предузећа, отвори могућност за партнерства, олакша пут њиховом улагању и допринесе развоју свих делова наше земље.

Србија, која се у односу на остале земље Западног Балкана најбоље котира на инвестиционој мапи, налази се у привредној експанзији и као таква је интересантна великим страним корпорацијама, али и спремна за долазак инвестиција из наше дијаспоре, навео је Милићевић.

Привредници из дијаспоре су исказали заинтересованост за улагање у Србију, али и указали на чињеницу да се препознаје економски напредак земље и повећање њеног угледа и у пословном свету, али и у политичком на светском нивоу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Деоница Ц обилазнице око Београда од великог значаја за Србију

Следећа вест

Цена дизела наредне недеље нижа за три динара

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *