Пронаћи најбоља решења за већу подршку студентима

Нема коментара Дели:

Београд, 24. март 2023.
Министар просвете у Влади Републике Србије Бранко Ружић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић разговарали су данас са представницима Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) и Студентске конференције академија и високих школа Србије.

Министри су истакли досадашњу добру сарадњу са студентским организацијама и додали да је циљ дијалога да се изнедре нове идеје за подршку студентима током школовања.

Они су навели да је један од важних предуслова и наставак укључивања представника студената у сва тела која доносе одлуке које су важне за њих.

Ружић је навео да је једна од тих институција и Национални савет за високо образовање и да треба разговарати о начину учешћа представника студената у том телу.

Истовремено, он је указао на то да се изменама Закона о високом образовању предвиђа продужетак рока за завршетак студија за такозване старе студенте за још три године.

Мемић је указао на то да је тренутно у току припрема новог закона о младима за који се очекује да буде у скупштинској процедури до краја године, при чему је охрабрио представнике студената да као чланови Радне групе дају своје предлоге и активно учествују у процесу.

Председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић изнела је министрима неке од предлога за измене Закона о високом образовању и Закона о младима и навела да је важно да се системским учешћем свих установа ради на проналаску најбољих решења за студенте.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Министарство привреде поуздан партнер страним инвеститорима

Следећа вест

За инфраструктуру у девет локалних самоуправа 1,4 милијарде динара

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *