Прослава тета Златиног јубиларца

Нема коментара Дели:

Прошлог петка у Мелбурну, Српски социјални сервис из Сент Албанса у сарадњи са пензионерским друштвима “Краљ Петар” и “Никола Тесла” организовали су дружење поводом рођендана дугогодишње волонтерке и највредније чланице ове организације, Злате Боршош.

Тета Злата, како је сви од миља зову, својим несебичним радом и ангажовањем је и те како заслужила да јој ове три организације уприличе обележавање јубиларног рођендана у присуству бројних чланова и волонтера. Дружење у Златину част одржано је у ресторану “Геџино сокаче” у Сент Албансу.

Захваљујући организацијама које су уједно биле и покровитељи овог и многих претходних рођенданских прослава, сви присутни су провели дан за памћење.

Наравно, славље је било пре свега незаборавно за Злату, која увек стоји на услузи удружењима и својим добровољним радом помаже да друштва у Ерингтон друштвеном центру у Сент Албансу редовно обављају своје активности већ дуги низ година.

Координатор Српског социјалног сервиса Милан Пуалић први се обратио присутнима и захвалио се тета Злати у име свих чланова и волонтера за све добро што чини да поменута друштва годинама успешно функционишу и да се њихови чланови редовно окупљају из недеље у недељу.

Милан је упутио речи захвалности и све већем броју волонтера који се сваки пут одазивају и уз увек разноврсна послужења по симболичним ценама, изузетно подношљивим за плитке пензионерске џепове, који се с уживањем друже и весело проводе своје слободно време.

– Тета Злата је увек присутна и била је од велике помоћи посебно када смо у појединим моментима били ускраћени за радно особље. Она је увек била ту за нас – рекао је координатор Пуалић.

Колико је Злата Боршош вољена и поштована, говори и податак да иако су сва три друштва обезбедила рођенданске дарове, присутни на овом скупу су и сами донели поклоне. Како је истог дана и асистент координатора Социјалног сервиса Марина Јововић прослављала рођендан, тета Злата и она су на предлог Милана Пуалића поделиле поклоне.

Присутнима се обратила и слављеница:

– Хвала вам свима што сте дошли. Ово је за мене велико изненађење, слободно могу да кажем и моје прво обележавање рођендана на овакав начин, јер никада раније нисам славила рођендан, што могу да потврдити и остали, посебно моје пријатељице које ме одлично познају. Хвала вам јер сте ме овим гестом заиста дирнули и обрадовали – рекла је Злата Боршош.

На крају је координатор Пуалић подсетио да је следеће окупљање у Ерингтон центру данас, у петак 18. марта. Он је додао и да постоји могућност да се одржи и пикник у Бримбенк парку у петак 26. марта, уколико то буду дозволили временски услови.

За све заинтересоване, Ерингтон центар се налази на адреси: 33 Принцес Стреет у Сент Албансу, а окупјања су петком од 15.00 до 18.00 часова.

Сећање на Чедомира Вуловића

Координатор Српског социјалног сервиса Милан Пуалић саопштио је присутнима и тужну вест да је у Футскреј болници преминуо Чедомир Чедо Вуловић, угледни члан српске заједнице Мелбурна. Тим поводом радио станица 3ЗЗЗ ће на српском програму “Глас Равне Горе” суботњу јутарњу емисију посветити свом вишедеценијском члану и функционеру.

Вуловић је својевремено био председник Црквено-школске општине Свети Ђорђе у Сент Албансу, дугогодишњи члан Организације српских четника “Равна гора” и других организација у српској заједници. Био је и један од оснивача Фудбалског клуба Вестгејт Синђелић.

Извор текста и фотографије: www.vesti-online.com

Претходна вест

Гујон: Нико се неће бавити српским језиком, ако ми то не урадимо

Следећа вест

Алекс Ниновић осваја Аустралију

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *