Пуна посвећеност унапређењу независности и ефикасности правосуђа

Нема коментара Дели:

Ужице, 17. јул 2023.

Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић састала се данас, у оквиру радне посете Ужицу, са представницима правосудних органа у овом граду, који су је упознали са актуелним потребама тих органа, условима рада запослених, као и инфраструктурним капацитетима и квалитетом техничке опремљености објеката.

Поповић је истакла пуну посвећеност Министарства правде и Владе Републике Србије унапређењу независности, ефикасности и одговорности правосуђа, што је од суштинске важности за јачање правне сигурности и бржу и бољу доступност правде грађанима и привредним субјектима.

Стварање услова за ефикасно обављање послова из надлежности правосудних органа неопходан је предуслов за јачање владавине права као стратешког опредељења Владе Републике Србије, нагласила је она.

Министарка је исказала захвалност председницима судова и осталим представницима правосудних органа на досадашњој сарадњи и истакла да се тек кроз непосредан разговор и обилазак објеката, могу најбоље упознати стварне потребе органа који у њима обављају своје законске делатности.

Поповић је разговарала са председником Вишег суда у Ужицу Раденком Зечевићем, председником Основног суда у том граду Лазом Ђоковићем, председником Привредног суда Миљком Мићовићем, председником Прекршајног суда Слободаном Маринковићем.

Такође, она је разговарала и са вршиоцем функције Главног јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва Павлом Маркићевићем, Главним јавним тужиоцем Основног јавног тужилаштва Марком Димитријевићем и замеником државног правобраниоца Одељења у Ужицу Горданом Глигоријевић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Солидарност и равноправност јачи од сваког насиља и дискриминације

Следећа вест

Брнабић учествовала на неформалном састанку лидера ЗБ у Тирани

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *