Рад на испуњавању економског критеријума за чланство у ЕУ

Нема коментара Дели:

Београд, 22. март 2023.
Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Тања Мишчевић изјавила је данас да су стабилне демократске институције један од критеријума за чланство у Европској унији, које су уједно први и најважнији елемент у том процесу.

Мишчевић је, на отварању првог Регионалног „Инфо дана” Европског савета за иновације (ЕИЦ), на коме су стартаповима представљене могућности финансирања и програм „Акцелератор”, истакла да је други критеријум економски.

Према њеним речима, овај критеријум подразумева да земља која жели да постане део ЕУ треба да докаже да има тржиште које је засновано на правилима конкурентности и компетентности.

Министарка је указала на значај европских интеграција за просперитет наше земље, додавши да наша држава са Делегацијом ЕУ ради на успостављању доброг партнерства.

Када смо данас дискутовали о потенцијалима које ЕИЦ омогућава истраживачима, иноваторима и мањим компанијама, у ствари смо причали о припреми Србије да постане пуноправни члан ЕУ, рекла је Мишчевић, додавши да ће наша земља тежити да успостави и српски иновациони фонд.

Догађај је организовала Привредна комора Србије, у сарадњи са ЕИЦ и ЕИСМЕА и уз подршку конзорцијума Европске мреже предузетништва из Југоисточне Европе.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на Салону аутомобила

Следећа вест

Честитка премијерке поводом почетка месеца Рамазана

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *