Расписан конкурс „Градови у фокусу 2022”

Нема коментара Дели:

Београд, 30. децембар 2021.

Министарство културе и информисања Владе Републике Србије расписало је данас конкурс „Градови у фокусу 2022”, који пружа прилику јединицама локалних самоуправа да, у сарадњи са установама, уметничким удружењима, појединцима и другим субјектима у култури, унапреде своје капацитете и културну понуду.

За пројекат „Градови у фокусу“ и у наредној години планирано је приближно 350 милиона динара, као што је то био случај и у 2021. години, а што је значајно повећање у односу на раније конкурсе.

Циљ овог конкурса јесте подстицања локалног развоја кроз подршку годишњим програмима културних активности које се реализују на територији града или општине које буду одабране на конкурсу.

Изабране локалне самоуправе понеће титулу „Град у фокусу“, која ће им омогућити да буду препознате као релевантни национални центри развоја културе и на тај начин постану видљивије на културној мапи Србије и Европе.

Конкурс је отворен до 28. фебруара, а решење о избору пројеката и висини додељених средстава биће донето најкасније до 28. априла 2022. године.

Пропозиције конкурса и потребна документација за аплицирање налазе се на линку www.kultura.gov.rs/konkurs.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Осуда вандалског уништавања надгробних споменика на Космету

Следећа вест

Ђоковић освојио титулу на мастерсу у Паризу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *