Расписан позив за пројекте унапређења недовољно развијених општина

Нема коментара Дели:

Расписан позив за пројекте унапређења недовољно развијених општина
Београд, 17. март 2023.
Кабинет министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина расписао је јавни позив за подношење предлога пројеката за Програм финансирања пројеката од јавног интереса које реализују удружења са територија изразито недовољно развијених општина.

Влада је за те намене определила 15.000.000 динара, а рок за подношење пријава је 20 дана од дана објављивања на сајту Кабинета за развој недовољно развијених општина и порталу е-Управе.

Министар Новица Тончев истакао је тим поводом да кабинeт на чијем је челу посвећено ради на убрзаном приближавању развијeнијим срeдинама, односно напрeднијем, бољем и квалитeтнијем животу, додавши да је битан сваки човeк, општина и невладина организација и да нико нeћe бити изостављeн.

Он је позвао сва удружења да се јаве у што већем броју и пошаљу своје пројекте, уз напомену да су сви пројeкти до сада реализовани у договорeним роковима.

Удружења могу да се пријаве за пројекте у следећим областима:

  1. запошљавање – младих и теже запошљивих категорија становништва у приватном сектoру и мера оснаживања за самозапошљавање;
  2. култура – пројекти подршке организовања активности удружења и укључивања у културну сферу друштва;
  3. безбедност – пројекти унапређења безбедносне културе, рада на превенцији и заштити од насиља и мерама повећања безбедности у саобраћају;
  4. активизам, волонтеризам и мобилност – активно учествовање у раду локалне заједнице.
  5. здравље – пројекти унапређења капацитета локалне заједнице за смањење ризика и ризичних понашања од употрeбе дроге, алкохола и других штетних супстанци и оснаживање свести о здравом начину живота;
  6. животна средина – за одрживи развој и заштиту животне средине;
  7. родна равноправност – унапређење родне равноправности;
  8. социјална питања – пројекти помоћи удружењима која раде са социјално угроженим особама, особама са инвалидитетом, маргиналним групама.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Годишњица мартовског погрома над Србима на Космету

Следећа вест

Културна баштина на територији Космета свакодневно угрожена

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *