Расписивање избора за Национални савет албанске националне мањине

Нема коментара Дели:

Београд, 24. март 2023.
Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Томислав Жигманов донео је данас Одлуку о расписивању избора за чланове Националног савета албанске националне мањине.

Имајући у виду то да након спроведених редовних избора за чланове националних савета, који су одржани 13. новембра 2022. године, изборне листе које су освојиле мандате нису успеле да постигну договор у вези са избором председника, 1. марта 2023. године распуштен je Национални савет албанске националне мањине и образован је Привремени орган управљања, који врши текуће и неодложне послове до конституисања новог сазива националног савета.

Одлука о расписивању избора донета је на основу члана 35 става 3 Закона о националним саветима националних мањина, којим је прописано да се након распуштања националног савета нови избори за његове чланове расписују у року од 60 дана од распуштања, и то тако да се одрже у наредних 45 дана.

Избори за чланове Националног савета албанске националне мањине биће одржани путем електорске скупштине 7. маја 2023. године у Бујановцу, а на овим изборима бираће се 15 чланова Националног савета албанске националне мањине.

Јавни позив свим електорима да благовремено поднесу потпуне писмене пријаве за учешће у електорској скупштини, ближа обавештења и остала релевантна документација биће доступни на интернет страници Министарства.

Електорске пријаве достављају се непосредно на адресу Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Булевар Михајла Пупина 2, Београд. Рок за достављање електорских пријава је 7. април.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

За инфраструктуру у девет локалних самоуправа 1,4 милијарде динара

Следећа вест

Отворен Васкршњи базар рукотворина жена у Београду

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *