Размена искустава Србије и САД у области трагања и спасавања

Нема коментара Дели:

Београд, 8. август 2023.

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да у званичној посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије ове недеље борави делегација Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава ради размене искустава у области трагања и спасавања.

Током посете разматрају се кључна питања од значаја за безбедну и ефикасну реализацију борбеног трагања и спасавања и могућности за даљу сарадњу ваздухопловних снага Републике Србије и САД у овој области.

Сличне оперативне процедуре користе се и приликом ангажовања хеликоптера у пружању помоћи цивилном становништву у ванредним ситуацијама.

Реч је о размени искустава у примени оперативних процедура у планирању и извођењу операција трагања и спасавања и употреби савремених уређаја и опреме који омогућавају потрагу, лоцирање и евакуацију припадника оружаних снага и цивила, из окружења и с неприступачних терена у свим временским и земљишним условима.

Данашњој активности на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници присуствовали су вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

Тежишне активности реализују се на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшене две особе због продаје дроге

Следећа вест

Обијена црква Свете Петке у Сувом Долу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *