Размена искустава Србије и Словеније у области регионалног развоја

Нема коментара Дели:

Београд/Крањ, 29. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек обишао је данас, у оквиру посете Словенији, пословни инкубатор Ковачницу у Крању, један од најзначајнијих пројеката Горењске регионалне развојне агенције.

Ђерлек је том приликом са директорком ове агенције Фрањом Габровшек Шмит разговарао о сарадњи двеју асоцијација регионалних развојних агенција.

Он је позвао представнике ове, али и других словеначких агенција да посете Србију како би у директном контакту са колегама из Србије пронашли заједничке области сарадње и разменили искуства у области регионалног развоја.

Министар је оценио да су регионалне развојне агенције важни носиоци развоја, који разумеју потребе људи у локалним срединама, додајући да је у циљу упознавања изазова, недостатака, али и специфичних предности које окрузи и региони поседују обишао све представнике регионалних агенција у Србији и уверио се у капацитете које поседују.

Директорка Горењске регионалне развојне агенције je истакла да би сарадња са Србијом, кроз конкретне заједничке пројекте двеју асоцијација, дала резултате у погледу раста и развоја наших региона.

Она је објаснила да је Горењска агенција спона између локалног, регионалног и националног нивоа власти и одговорна за припрему кључних развојних регионалних докумената, додајући да би у том светлу могла да пренесе значајна искуства Србији.

Представници Агенције су представили Ђерлеку и рад пословног инкубатора Ковачница, основаног ради пружања подршке за иновативне потенцијалне предузетнике и нове постојеће стартап компаније, истичући велику предност оваквог пројекта, пре свега, за младе људе који размишљају о предузетништву и одрживом пословању.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Премијерка упутила саучешће поводом смрти Давида Албахарија

Следећа вест

Влада Србије посвећена јачању веза са дијаспором

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *