Реализација значајних пројеката у општини Богатић

Нема коментара Дели:

Богатић, 2. август 2023.

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић обишао је данас Основну школу „Вук Караџић” у Бадовинцима, где је планирана реконструкција фасаде, али и доградња и адаптација простора вртића, који се налази у њеном саставу.

Због тога што нема довољно сопствених средстава, Општина Богатић планира да аплицира за средства код ресорних министарстава како би ова два значајна пројекта, у вредности од око 130 милиона динара, била реализована.

Осим реконструкције фасаде, у овој васпитно-образовној установи планирано је и постављање термичке изолације, као и замена столарије.

Мартиновић је најавио могућност да МДУЛС следеће године определи део средства за доградњу и адаптацију вртића, чиме би била обезбеђена места за сву заинтересовану децу.

Он је изразио уверење да ће сарадњом ресорних министарстава и локалне самоуправе бити реализован и пројекат реконструкције ОШ „Вук Караџић”, која датира из давне 1843. године.

Министар је подсетио на то да је МДУЛС раније подржао изградњу вртића ПУ „Слава Ковић” у Белотићу, уређење пешачке стазе, зелених површина, тротоара и прилаза општинској згради, као и увођење система за електронско вођење седница у СО Богатић.

Мартиновић се састао са председником Општине Богатић Миланом Дамњановићем и његовим сарадницима, који су га обавестили о проблемима са којима се та општина суочава, при чему је Општинској управи донирао лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.

Богатић ће, како је истакао, следеће године конкурисати за средства из буџета МДУЛС-а и са пројектом успостављања јединственог управног места, које би заменило и унапредило већ постојећи општински услужни центар.

Успостављање јединствених управних места се показало као веома успешан пројекат јер првенствено грађанима у великој мери штеди време и новац, закључио је Мартиновић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшена једна особа због тешког дела против безбедности саобраћаја

Следећа вест

За адаптацију крова Центра за културу у Брусу 2,4 милиона динара

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *