Редовна замена јединице Војске Србије у мисији УН у Либану

Нема коментара Дели:

Редовна замена јединице Војске Србије у мисији УН у Либану
Београд, 16. март 2023.
Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да се јединица Војске Србије из састава Команде за обуку, која је од октобра прошле године била у мировној операцији Уједињених нација у Либану, вратила у Србију након успешног завршетка свог ангажовања.

У претходних шест месеци, ова јединица, по намени вод за заштиту снага, била је ангажована на задацима обезбеђења базе у којој је смештен италијански контингент међународних снага Уједињених нација.

Као и њихови претходници, припадници Војске Србије су у сложеним безбедносним условима професионално и одговорно реализовали све задатке и тако на најбољи начин оправдали углед Војске Србије у међународном окружењу.

Замена српског вода за заштиту снага извршена је ове недеље у Либану, уз присуство команданта италијанског контингента, а на церемонији уприличеној тим поводом припадницима Војске Србије уручене су медаље УН за успешно учешће у мисији.

На истим задацима у овој блискоисточној земљи наредних шест месеци биће ангажована јединица из Команде за обуку која је у зону операције упућена почетком месеца.

Војска Србије учествује у мировној операцији УН у Либану од 2010. године. Осим вода за заштиту снага, она у овој операцији ангажује и пешадијску чету, штабне официре у команди мисије и групу специјалистичких официра задужених за подршку нашем контингенту, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Наставак даљег усаглашавања Србије са визном политиком ЕУ

Следећа вест

Сарадњом државног и приватног сектора до ефикасније заштите потрошача

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *