Реформски напредак у Србији уочљив

Нема коментара Дели:

Београд, 5. април 2023.
Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Тања Мишчевић разговарала је данас са делегацијом Одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Националне скупштине Француске о реформским приоритетима у процесу приступања Србије ЕУ, посебно онима у областима владавине права, заштите животне средине и борбе против климатских промена.

Мишчевић је исказала захвалност Европској унији и државама чланицама на подршци пројектима којима наша држава спроводи диверсификацију извора снабдевања енергентима, али и гради обновљиве изворе енергије, водећи рачуна о заштити животне средине.

Она је посебно указала на чињеницу да наше институције интензивно раде на спровођењу препорука из Поглавља 27, у оквиру преговарачког процеса са ЕУ.

Министарка је, на питање о гледању Србије на Европску политичку заједницу, истакла да је ова иницијатива важан стратешки приступ држава уједињене Европе које деле исте вредности у овом геополитичком тренутку.

Такође, Мишчевић је нагласила нашу спремност да помогнемо у преношењу искустава свим државама кандидатима у преговорима са ЕУ, како би убрзале испуњавање критеријума за чланство јер је управо кредибилност процеса та која подстиче напредак наших друштава и држава.

Сенатори, који припадају великим политичким групацијама у парламенту, посебно су се интересовали за начине на које Србије спроводи Зелену агенду и доприноси борби проти климатских промена.

Они су истакли да је њихов утисак да је реформски напредак у Србији уочљив, и поручили да ће о резултатима посете известити Националну скупштину Француске.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

ММФ похвалио отпорност српске економије у изазовним временима

Следећа вест

Појачана контрола саобраћаја током празника

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *