Рекреативно путовање и школа пливања за децу са Космета у Ивањици

Нема коментара Дели:

Београд, 27. април 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да је, у сарадњи са Општином Ивањица, организовала седмодневно рекреативно путовање и школу пливања у тој општини за 500 деце узраста од 10 до 12 година са простора Косова и Метохије.

У саопштењу се наводи да ће деца бити подељена у пет група по 100 ученика, а смењиваће се на недељу дана, при чему ће им у Ивањици бити обезбеђена школа пливања, уз организовање низа додатних активности, као што су радионице са аниматорима, обилазак знаменитости те општине и околине и друге спортско-рекреативне активности.

Прву групу ђака, која већ борави у Ивањици, обишла је помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов, која је истакла да та канцеларија наставља са oрганизовањeм рекреативних путовања за нашу децу са Космета како би им оплеменила слободно време.

Миладинов је указала на то да већина ове деце никада није напустила ни територију своје општине, и додала да је зато уверена у то да ће бројне активности које су припремљене за ове малишане имати позитиван утицај на њихов раст и развој.

Она је подсетила на то да је Канцеларија за Косово и Метохију, уз помоћ партнера, прошле године организовала низ путовања за више од 500 деце из јужне српске покрајине, која су боравила на Тари, у Сутомору, Ивањици, а део њих боравио је и у Београду, у оквиру летњег кампа „Србија те зове“.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Честитка Петковића поводом Рамазанског бајрама

Следећа вест

Инциденти на Космету на највећи православни празник

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *