Сарадња на правовременом решавању свих изазова на тржишту

Нема коментара Дели:

Београд, 3. новембар 2022.
Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић поручио је данас да је, у околностима када се цео свет суочава са кризом глобалног ланца снабдевања на тржишту, изузетно важно да стабилизујемо цене, обезбедимо све производе за наше грађане и на тај начин подржимо српску привреду.

Момировић је на првом радном састанку са представницима компанија највећих малопродајних ланаца у Србији, који чине приближно 90 одсто нашег тржишта, истакао да је циљ да се сви изазови на тржишту правовремено решавају кроз сарадњу.

На састанку је констатовано да, и поред енергетске кризе и рата на истоку Европе, постоји континуирана снабдевеност нашег тржишта.

Састанку су присуствовали представници највећих малопродајних ланаца у Србији (домаћи трговачки ланац – ДТЛ, ПТП ДИС, Делез Србија, Меркатор С, Универекспорт, Лидл, Гомекс, Веропулос, Арома маркети, Аман, Метро кеш&кери, Друштво трговаца Нови Сад), представници Привредне коморе Србије и представници Сектора тржишне инспекције ресорног министарства.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Суспендован директор Регионалног полицијског директората Север

Следећа вест

Присуство албанске полиције на северу КиМ најгрубље кршење споразума

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *