Сарадња са ЕИБ на пројектима који доприносе економском и социјалном бољитку грађана

Нема коментара Дели:

Београд, 30. март 2023.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са потпредседницом Европске инвестиционе банке (ЕИБ) Лилианом Павловом о пројектима који се у Србији спроводе уз помоћ те финансијске институције, а доприносе економском и социјалном бољитку грађана.

Брнабић је нагласила да је сарадња са ЕИБ посебно важна у областима инфраструктуре, здравства, енергетике, образовања и истраживачких центара.

Председница Владе је, говорећи о путној инфраструктури, посебно указала на значај Коридора 10 и улагања у железничку инфраструктуру, са посебним нагласком на улагање у локалну путну инфраструктуру.

Премијерка је истакла да је железничка инфраструктура од изузетног значаја за повезивање не само са земљама региона, већ и Европе, што би допринело да Србија постане економски привлачнија земља за инвеститоре.

Брнабић је рекла да је област енергетике у фокусу Владе Србије, да је у плану инвестиција у две реверзибилне хидроелектране, а да је изградња гасног интерконектора са Бугарском веома значајан пројекат, чији се завршетак очекује у октобру ове године.

Председница Владе је саговорници указала на нове потенцијалне области за улагања, као што су научно-истраживачки центри, и представила пројекат изградње БИО4 кампуса.

Павлова је оценила да је сарадња са Србијом конструктивна и додала да ће бити настављена и у наредном периоду, посебно када је реч о путној и железничкој инфраструктури, улагању у здравствени сектор, као и област дуалног образовања.

Она се сагласила са премијерком Брнабић да је улагање у Коридор 10 приоритет број један, као и улагање у путну инфрастуктуру.

Потпредседница ЕИБ нагласила је да су железнице високо на агенди те финансијске институције, а посебно област здравства, односно завршетак изградње клиничких центара у Крагујевцу и Новом Саду.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшен турски држављанин због кријумчарења злата

Следећа вест

Измењен јавни позив за куповину станова намењених најугроженијим избеглицама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *