Сарадња са Канадом на развоју вештачке интелигенције

Нема коментара Дели:

Београд, 29. март 2023.
Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић и амбасадор Канаде у Србији Џaјлс Норман разговарали су данас о унапређењу сарадње у области телекомуникација и развоју вештачке интелигенције.

Јовановић је том приликом упознао амбасадора Нормана са активностима Министарства на дефинисању легислативе – Закона о јавном информисању и медијима, Закона о електронским комуникацијама и Закона о електронским медијима.

Министар је такође истакао да је формирана и Радна група која ће радити на изменама и допунама Закона о информационој безбедности.

Он је представио Пројекат изградње широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним подручјима, захваљујући којем ће преко 99 одсто домаћинстава у Србији до краја 2025. године имати могућност приступа интернету брзине преко 100 Мbps.

Саговорници су закључили да је прилика за унапређење сарадње двеју земаља развој вештачке интелигенције, која је у фокусу Србије и Канаде, и договорили се да експертски тим наше земље посети Канаду и њихов суперкластер за развој вештачке интелигенције, наводи се у саопштењу Министарства информисања и телекомуникација.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Проширивање капацитета предшколског образовања у Крагујевцу

Следећа вест

Наставак унапређења укупних односа са Белорусијом

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *