Сарадња са УАЕ у области науке, технолошког развоја и иновација

Нема коментара Дели:

Сарадња са УАЕ у области науке, технолошког развоја и иновација
Београд, 17. март 2023.
Mинистарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић разговарала је данас са државном министарком образовања и напредних технологија Уједињених Арапских Емирата Саром Ал Амири и амбасадором те земље у Србији Мубараком Саид Алахријем о досадашњим пројектима министарстава двеју држава, као и о потенцијалним пољима сарадње.

Беговић је истакла да је један од наших највећих пројеката БИО4 кампус, где ће заједно бити научници, стартапи и фармацеутске компаније, објаснивши да ће овај кампус бити центар развоја различитих пројеката и иновација.

Такође, желимо да кроз БИО4 умањимо границе између природних наука, медицине, технолошких и друштвених наука. Промене у овим областима дешавају се муњевито, широм света, и ми се морамо суочити са овим изазовима, рекла је Беговић.

Према њеним речима, очекује се да ће наука понудити одговоре на глобалне изазове у областима енергетике, заштите животне средине, медицине и производње хране.

Она је указала на то да се из ових разлога Влада Републике Србије окреће науци и Министарство науке, технолошког развоја и иновација даје све од себе да искористи овај моменат да сарађује са свима који су окренути будућности.

Ал Амири је изразила задовољство због могућности да се састане са министарком Беговић и представницима Министарства науке, технолошког развоја и иновација Србије.

Било би нам велико задовољство да сарађујемо са научницима, истраживачима и законодавцима из Србије и за то ће бити прилике у будућности, рекла је министарка.

Такође, она је упознала министарку Беговић са изазовима са којима се УАЕ сусрећу у процесима правне регулативе везано за науку, технолошки развој и иновације.

Министарке су разговарале и о будућности енергетике, обновљивих извора енергије, водоснабдевању, вештачкој интелигенцији и истраживањима генома, као и о искуствима које су у овим областима стекла два министарства.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Регистровано 960 нових случајева заразе коронавирусом

Следећа вест

Одговорном и храбром политиком Србија гради другачију будућност на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *