Састанак Вучића и чланова Владе са представницима Срба са Космета 13. априла

Нема коментара Дели:

Београд, 11. април 2023.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да су припадници специјалне јединице косовске полиције синоћ код Бистричког моста, на путу Лепосавић- Косовска Митровица, пуцали на Милана Јовановића, који је у стању шока пребачен у КБЦ Косовска Митровица.

Петковић је, гостујући на Телевизији Прва, истакао да је Јовановић оперисан у овој здравственој установи и да је сада његово стање стабилно, истакавши да на том озлоглашеном, нелегалном пункту на путу код Бистричког моста косовска полиција сваког дана зауставља Србе и малтретира их.

Он је нагласио да се то дешава и на другим местима на северу Космета због чега је српска страна више пута упозоравала да косовска полиција нема право да буде на северу покрајине, јер је то супротно свим споразумима.

Директор Канцеларије је навео да се Приштина и Аљбин Курти не обазиру на то и да крше све споразуме, напоменувши да они свим својим једностраним потезима желе да испровоцирају неодмерену акцију српског народа на Космету.

Према његовим речима, очигледно је да су тензије и криза на северу Космета данас потребне само Приштини и Куртију, пошто је то једини начин да избегну формирање Заједнице српских општина.

Он је нагласио да Курти не жели мир већ да изазове терор на Космету како не би сповео ништа из постигнутих споразума, док српска страна чини све што је до ње да сачува мир и, колико је могуће, безбедност Срба, и северно и јужно од Ибра.

Петковић је најавио и да ће се председник Републике Александар Вучић и чланови Владе Србије, на челу са премијерком Аном Брнабић, у четвртак, 13. априла, састати с политичким представницима Срба са Космета како би разговарали о политичким закључцима који треба да се донесу.

Директор Канцеларије је рекао да је председник Вучић имао своје закључке, од којих је одустао када је чуо захтеве Срба из покрајине, који су били много оштрији, додавши да ће зато бити одржан поменути састанак како би се дошло заједничких закључака.

Он је навео да ће се разговарати и о томе шта ново може да се уради у социо-економском смислу по питању пројеката у покрајини и инвестиционог програма Владе Србије, која сада издваја највише средстава у последних три или четири деценије.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Регионални развој од великог значаја за укупан развој земље

Следећа вест

Ухапшена једна особа због преваре у обављању привредне делатности

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *