Селаковић доделио уговоре за спровођење пројеката у области борачко-инвалидске заштите

Нема коментара Дели:

Београд, 18. јул 2023.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић најавио је данас да ће се од септембра кренути у масовне доделе борачких споменица лицима која су у складу са законом утврдила статус борца.

Селаковић је то рекао пошто је уручио 54 уговора удружењима ратних војних инвалида, породицама палих бораца и бораца, као и представницима удружења за чување традиције ослободилачких ратова Србије, на основу којих ће бити реализовано пројекти из области борачко-инвалидске заштите.

Ове године је циклус покривен износом од 30 милиона динара. Имали смо преко 150 пријава. Организације бораца, ратних војних инвалида, мирнодопских инвалида, цивилних инвалида рата и удружења која се баве неговањем традиције ослободилачких ратова Србије су учествовала на конкурсу, а њих 54 је добило средства за пројекте који се требају реализовати у току ове године, напоменуо је Селаковић.

Он је указао на то да се Министарство потрудило, и да је у доброј мери успело, да равномерно покрије све категорије, као и да равномерно географски расподели средства од Хоргоша до Прешева, односно на свим територијама где постоје организације које се баве борцима и инвалидима.

Министарство наставља да поклања посебну пажњу свим категоријама које су обухваћене борачко-инвалидском заштитом. Наставићемо да радимо на послу који смо започели у Краљеву прошлог месеца, а који се тиче доделе борачких споменица, истакао је министар.

Према његовим речима, на месечном нивоу Завод за израду новчаница изради 1.000 споменица.

Уз организовану теренску кампању смо у последњих шест месеци успели да подигнемо број лица која су утврдила статус борца. Почетком ове године имали смо 25.000 регистрованих бораца, а на данашњи дана тај број је 34.645 лица којима је утврђен статус борца, навео је министар и додао да ће се наставити рад на омасовљењу борачке популације у Србији, тако што ће се на законом прописан начин утврђивати њихов статус.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Заинтересованост УАЕ за улагања у област науке и технолошког развоја

Следећа вест

Србија опредељена за даље јачање дијалога и повезивање са Норвешком

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *