Скупштина Србије усвојила више закона

Нема коментара Дели:

Београд, 10. новембар 2022.
Посланици Скупштине Србије усвојили су данас Закон о привременом регистру држављана Србије од 16 до 29 година, на основу кога ће младима овог узраста бити уплаћено по 5.000 динара помоћи.

Ова помоћ младима ће, како је најављено, почети да се исплаћује 16. децембра.

Такође, посланици су изгласали и Предлог закона о допуни Закона о пензијском и инвалидском осигурању, који предвиђа да се пензије за новембар увећају за девет одсто.

Скупштина Србије усвојила је и Предлог закона о потврђивање уговора о зајму између Владе Србије и Фонда за развој Абу Дабија, од 11. септембра ове године у износу од милијарду америчких долара, као и о потврђивању уговора о кредиту у износу од 80 милиона евра осигураног код China Export & Credit Insurance Corporation за финансирање уклањања старог моста на Сави и изградњу новог челичног лучног моста.

Посланици су усвојили и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између Немачке развојне банке КfW и Републике Србије за Програм „Водоснабдевање и пречишћавање отпадних вода у неким општинама у Србији“, а зајам за овај програм износи 70 милиона евр

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Утврђене малопродајне цене деривата нафте до 18. новембра

Следећа вест

Чврста опредељеност за очување мира и стабилности на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *