Скупштина усвојила измене и допуне више закона

Нема коментара Дели:

Београд, 26. јул 2023.

Посланици Народне скупштине Републике Србије усвојили су данас Закон о допунама Закона о озакоњењу објеката, којим се омогућава грађанима који живе у нелегализованим објектима да се привремено прикључе на струју и воду.

Скупштина је усвојила и Закон о потврђивању Секторског споразума између Владе Републике Србије и Европске комисије о механизмима примене финансијске помоћи Уније Републици Србији у оквиру Инструмента за претприступну помоћ у области подршке програма руралног развоја (ИПАРД III).

Посланици су изгласали и Закон о Привременом регистру мајки и других лица којима се уплаћује новчана помоћ, као и Закон о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, којим се помаже предузетницама.

Скупштина је потврдила и Закон о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, Закон о изменама и допунама Закона о енергетици, Закон о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, као и Закон о изменама и допунама Закона о железници.

Такође, усвојен је и Закон о интероперабилности железничког система, Закон о изменама и допунама Закона о запошљавању странаца, као и Закон о изменама и допунама Закона о странцима.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Поруке Куртија алиби за нове једностране акције Приштине против Срба

Следећа вест

Даљи развој политичке и економске сарадње са БиХ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *