Спречен транспорт потенцијално заражених свиња на територији Чачка

Нема коментара Дели:

Београд, 28. јул 2023.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије саопштило је да је, сарадњом Републичке ветеринарске инспекције, Саобраћајне полиције и Тужилаштва, спречен транспорт потенцијално заражених свиња на територији града Чачка, а против возача камиона биће поднета кривична пријава.

Ветеринарска инспекција je синоћ одузела спорну пошиљку 22 прасета и једног товљеника који су били непознатог здравственог статуса и порекла.

Возило којим су транспортоване животиње долазило је из подручја зараженог афричком кугом свиња и постојала је опасност ширења те заразне болести.

Ветеринарска инспекција је изашла на позив Саобраћајне полиције, која је зауставила возило код насеља Паковраће, а о свему је обавештено и Основно јавно тужилаштво у Чачку.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде подсећа на то да члан 270 Кривичног законика предвиђа новчану казну или затвор до две године за оне који не поступају по прописима, одлукама или наредбама којима се одређују мере за сузбијање или спречавање заразних болести животиња, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Контрола саобраћаја током предстојећег викенда

Следећа вест

Београд, 28. јул 2023.

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *