Срби на Космету без права на говор и мишљење

Нема коментара Дели:

Београд, 19. октобар 2022.
Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић оценио је да је пресудом Ивану Тодосијевићу Србима на Космету, након што су им ограничена готово сва индивидуална и колективна права, данас и званично одузето и право на говор и мишљење.

„Пресудом Ивану Тодосијевићу такозвано „косовско“ правосуђе покушало је да пресуди читавом српском народу и његовој решености да сачува самопоштовање и не пристане на то да је лаж истина.

Частан човек и српски домаћин Иван Тодосијевић осуђен је на годину дана затвора због вербалног деликта, односно смелости да у питање доведе верзију историје коју покушавају да на силу инаугуришу албански сепаратисти помогнути њиховим иностраним спонзорима.

Читав српски народ свестан је да су догађаји у Рачку, о којима се Тодосијевић одважио да говори, најобичнија подвала и монтирани повод за противправну агресију НАТО на Србију, и док је наше земље и српског народа биће и оних који ће бити спремни да говоре истину и да се боре да она не буде затрпана лавинама лажи.

Иван Тодосијевић је велики Србин, а данас је сваки Србин Иван Тодосијевић.

Ова срамота и правосудна фарса најбоље показује колико је лажи и лицемерја у мантрама Приштине о такозваном „Косову“ као „најмлађој европској демократији“, али и колико су тешки неслобода и зулум које свакодневно трпи српски народ на Косову и Метохији.

Србима на Косову и Метохији, након што су им ограничена готово сва индивидуална и колективна права, данас је и званично одузето и право на говор и мишљење.

Ова пресуда је, притом, на подмукао начин изречена данас, само дан после седнице Савета безбедности УН, јер политичке кукавице у Приштини добро знају да је она најчвршћи аргумент против свих њихових пренемагања о демократији и грађанском друштву и необорив доказ страховладе на самопроглашеном „Косову“.

Преварили су се ако су помислили да ће ова ствар остати без одговора и да ће српски народ прећи преко прогона једног честитог човека и искреног родољуба.

За нас је и ова пресуда и њихова лажна верзија историје ништава, и у складу са тим ће се Србија, уверен сам, понашати и на политичком и на дипломатском и на правном плану“, наводи се у изјави Селаковића.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд инсистира на спровођењу договора о формирању ЗСО

Следећа вест

Константно застрашивање српског народа на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *