Срби на Kосмету без права на правично суђење

Нема коментара Дели:

Београд, 30. март 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије оценила је да је одлука такозваног Врховног суда Приштине да одбије захтев за заштиту законитости у случају Србина из Пећи Зорана Ђокића још један показатељ антисрпске политике Приштине и пример да за Србе на Kосову и Метохији нема ни права ни правичног суђењa.

Упркос чињеници да су Ђокићу током суђења повређена бројна процесна права, а ниједан релевантан сведок га није препознао као починиоца, он је осуђен на 12 година затвора.

Његов бранилац темељно је образложио све повреде права на правично суђење и права на одбрану, али је такозвани Врховни суд само преписао образложење претходних судских инстанци, занемарујући те процесне мањкавости.

То показује да су Срби на Kосову и Метохији увучени у спиралу обесправљивања и прогона Приштине само зато што носе српско име и презиме.

Адвокат којег је ангажовала Kанцеларија за Kосово и Метохију искористиће и последњу правну могућност, а Kанцеларија ће и о овој пресуди обавестити све релевантне међународне представнике у покрајини, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

УН важан саговорник и гарант примене Резолуције 1244 СБ

Следећа вест

На сајму туризма у току представљање туристичких потенцијала Космета

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *