Срби на Косову и Метохији константно изложени провокацијама од стране Приштине

Нема коментара Дели:

Београд, 10. април 2023.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са специјалном представницом генералног секретара УН и шефицом УНМИК-а Каролин Зијаде о Извештају генералног секретара УН о раду УНМИК, који ће бити представљен на седници СБ УН 27. априла, о ситуацији на Косову и Метохији, положају Срба и неалбанског становништва у покрајини, као и о неопходнности имплементације Бриселског споразума.

Брнабић је изразила велику забринутост за безбедност Срба на Косову и Метохији, који су константно изложени провокацијама од стране Приштине, указавши на то да се у континуитету уништавају српска гробља и цркве, чиме се шаље јасна порука да Срби нису пожељни на Косову и Метохији.

Премијерка је подсетила на то да Приштина читавих 10 година није имплементирала Бриселски споразум, истакавши да је неопходна пуна примена тог документа и успостављање Заједнице српски општина, што ће омогућити Србима да се осећају сигурније.

Она је, говорећи о иницијативи „Отворени Балкан“, нагласила да је тај формат одлична прилика да се читав регион повеже како би се остварио економски просперитет, као и бржи проток људи и робе.

Представница генералног секретара УН и шефица УНМИК-а је поручила да је циљ да се очува мир и стабилност на Косову и Метохији.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Приштина на сваки начин избегава формирање ЗСО

Следећа вест

Постигнути значајни резултати на унапређењу права деце и спречавању дечјих бракова

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *