Србија брани свој суверенитет аргументима и дипломатским средствима

Нема коментара Дели:

Београд, 27. септембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да Србија свој територијални интегритет и суверенитет брани свим дозвољеним мирним и дипломатским средствима и аргументима заснованим на међународном праву.

„Аљбин Курти несвесно је открио своје ратоборне планове поручивши да је разлог за евентуалне сукобе на Косову и Метохији то што Србија не признаје једнострано проглашену независност своје јужне покрајине и не дозвољава Приштини пријем у међународне организације.

То је ништа друго до претња ратом и порука да ће Приштина посегнути за оружјем како би приморала Београд да призна такозвано независно „Косово“.

Истовремено док плаши своје сународнике и свет некаквом измишљеном војном претњом Србије, Курти на северу Косова и Метохије размешта и укопава тешко наоружане припаднике специјалних снага полиције и шаље патроле незаконито формираних „Косовских безбедносних снага“, паравојске формиране противно Резолуцији 1244 Савета безбедности УН.

Подсећамо Аљбина Куртија на то да Србија свој територијални интегритет и суверенитет брани свим дозвољеним мирним и дипломатским средствима и аргументима заснованим на међународном праву, јер снага и убедљивост наших ставова, а не војна сила, јесте оно што односи победу над сепаратизмом на Косову и Метохији.

Куртијево звецкање оружјем је ништа друго него израз немоћи и фрустрације због чињенице да све већи број држава одлучује да повуче признање једнострано проглашене независности такозваног „Косова“.

Србија никада неће признати једнострано проглашену независност своје јужне покрајине и очекује да представници ЕУ и земаља које подржавају Приштину докажу своју опредељеност за стабилност и мир на Западном Балкану тако што ће најоштрије осудити Куртијеве претње ратом“, наводи се у изјави директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Попис становништва по највишим међународним стандардима

Следећа вест

Француска један од најважнијих економских и политичких партнера Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *