Србија чува своју наменску индустрију

Нема коментара Дели:

Београд, 18. јул 2023.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас гађањима из вишенаменског оклопног борбеног возила погона 4×4 „Милош“ на полигону Центра за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци“.

Гађањима је присуствовала делегација Министарства одбране Мађарске, предвођена националним директором за наоружање Мађарске генералом Ласлом Томболом, која борави у Србији у оквиру планираних активности са циљем јачања билатералне војно-техничке сарадње.

Вучевић је истакао да Србија чува своју наменску индустрију и да се Војска Србије у доброј мери снабдева из сопствених капацитета.

Он је нагласио да је посебно важно то што део кључних борбених система, попут возила „Милош“, производимо сами те да ће се наставити са улагањем у домаћу одбрамбену индустрију, као и опремањем јединица Војске Србије најсавременијим борбеним средствима са циљем јачања борбене готовости.

Током данашњне активности, приказано је гађање из даљински управљиве борбене станице 12,7 мм уграђене на вишенаменском возилу „Милош“ 4×4 на даљини од 500м до 1200м, као и гађање из даљински управљиве борбене станице 20/3 мм КЕРБЕР на новој генерацији вишенаменског возила „Милош“ 4×4 повећеног капацитета са 10 седишта, на даљини од 1200м.

Такође, приказано је и гађање посаде из вишенаменског возила „Милош“ 4×4 на блиским растојањима ради симулације борбе у заседи те могућност возила “Милош” у савладавању препрека по савременим светским стандардима.

Током данашњег дана реализовано је и гађање самоходне топ-хаубице 155мм Б-52 М-21 „нора“ на даљинама већим од 20 км, уз употребу домаћег система за управљање ватром.

Реализацији гађања присуствовали су помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, начелник Управе за развој и опремање Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Кривична пријава против једне особе због више превара

Следећа вест

Издвојено 10 милиона динара за енергетску санацију Гимназије „Вук Караџић“ у Трстенику

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *