Србија и Италија потписале Споразум о признавању возачких дозвола

Нема коментара Дели:

Београд, 21. март 2023.
Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић и амбасадор Италије у Србији Лука Гори потписали су данас Споразум о узајамном признавању и замени возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Републике Италије.

Споразум је потписан у оквиру Форума за пословну и научну сарадњу Србије и Италије и од изузетног је значаја за велики број српских држављана који живе и раде у тој земљи, а којима је поседовање важеће возачке дозволе неопходно за обављање свакодневних животних и пословних активности.

Такође, закључивање Споразума омогућиће да српски држављани који имају пребивалиште у Италији замене важећу српску возачку дозволу (која није привременог карактера) за италијанску возачку дозволу, без полагања додатних теоријских или практичних испита у Италији, чиме се такође ослобађају и трошкова полагања теоријског и практичног дела возачког испита.

Србија и Италија су већ имале закључен Споразум о међусобном признавању замене возачких дозвола, који је ступио на снагу 8. априла 2013. године, а престао да важи 8. априла 2018. године.

Након тога су се преговори око новог текста споразума континуирано спроводили и на иницијативу МУП-а Србије су започети и пре истека важења претходног споразума.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Министарство поздравља најаву обнове споменика у Негришорима

Следећа вест

Отворени међународни сајмови аутомобила и мотоцикала

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *