Србија један од лидера 4. индустријске револуције

Нема коментара Дели:

Србија један од лидера 4. индустријске револуције
Београд, 10. март 2023.
Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Михаило Јовановић учествовао је данас на 15. конференцији о економским реформама у организацији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), на којој је представљена „Сива књига 2023”.

Јовановић jе овом приликом захвалио НАЛЕД-у на заједничком раду, посвећености, дигиталним пројектима, реформама и сарадњи са Владом Србије, чиме је НАЛЕД постао део револуционарних промена ка стварању модерне, просперитетне Србије, регионалног лидера.

Пре шест година, мало ко је могао да поверује да Србија може да буде један од лидера 4. индустријске револуције. Предвођени визијом, одлучношћу и поверењем председнице Владе Ане Брнабић, на време смо препознали јединственост историјског тренутка, развојне шансе кроз дигитализацију, иновације, технологију и науку, а о томе колико смо урадили говоре резултати, поручио је министар.

Он је овом приликом подсетио и на то да је Влада Србије на Глобалном самиту у Дубаију препозната као једна од најиновативнијих влада на свету.

Министар је указао на то да је Србија за више од пола деценије дигитализовала јавну управу и створила транспарентнију и ефикаснију еУправу у служби свих грађана.

Према његовим речима, данас је на порталу еУправа регистровано готово 1,7 милиона еГрађана, а само електронском разменом података по службеној дужности грађанима је уштеђено приближно 150 милиона одлазака на шалтере.

Сви досадашњи резултати, како је нагласио, били су и остају производ заједничке чврсте одлуке да Србију трансформишемо и промовишемо као извор знања, иновација, напретка, државу повољних прилика и лидера у региону.

Велики изазови су пред нама, али сам сигуран у то да ћемо посвећеним радом и ентузијазмом, као и до сада, успети да им одговоримо. Свакодневно креирамо услове за бољи и квалитетнији живот свих наших грађана, истакао је Јовановић.

„Сива књига” садржи 100 најзначајнијих препорука привреде, локалних самоуправа и организација цивилног друштва за отклањање административних препрека пословању у Србији и представља један од важних докумената којим се руководе државне институције у планирању и спровођењу регулаторних реформи.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Пред нама је година наставка важних реформи

Следећа вест

Искористити све могућности за унапређење сарадње Србије и Марока

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *