Србија кредибилан и поуздан партнер у међународним односима

Нема коментара Дели:

Београд, 5. децембар 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Предраг Петковић изјавио је данас да то што је Аљбин Kурти принуђен да чека пред вратима Вашингтона не значи да ће брже добити визу за САД ако нападне званични Београд и председника Александра Вучића, због сарадње са Русијом.

„Наш углед у међународној арени изграђен је кредибилном и одговорном политиком председника Вучића и ничим не може бити пољуљан, а понајмање Kуртијевим нарученим интервјуима и политичким памфлетима.

Само је у паралелној реалности, у којој живи Аљбин Kурти, могуће оптужити Београд да у регион извози нестабилност, јер је управо он тај који својим једностраним, насилним акцијама и запаљивим изјавама нарушава тешко стечени мир на простору Kосова и Метохије, али и шире.

За разлику од Приштине, која у регион извози политику тероризма, нестабилности и звецкања оружјем,  Београд је региону донирао на хиљаде вакцина и тестова против вируса Kовид 19, више пута према својим суседима исказавши солидарност у случају ванредних ситуација, уз активно учешће у иницијативи „Отворени Балкан“ којој је циљ заједничко повезивање.

Нема сумње да у монологу, који би да води Kурти, нема места формирању Заједнице српских општина, нити разговора о нормализацији односа и питањима од интереса за народ Kосова и Метохије, али има претњи ратом и оклопним возилима која би да шаље у српске средине.

То свакако није ни пут, ни начин да се додвори страним спонзорима, јер ако добро слуша – све је више гласова који Kуртију поручују да је потрошио све кредите и да је време да почне да спроводи потписане споразуме“, навео је Петковић у писаној изјави за јавност.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Заставе Албаније и УЧК постављене у северном делу Косовске Митровице

Следећа вест

Србија кредибилан и поуздан партнер у међународним односима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *