Србија шаље додатну помоћ Турској и Сирији од 1,5 милиона евра

Нема коментара Дели:

Београд/Брисел, 20. март 2023.
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас у Бриселу да је Србија определила додатну помоћ Турској и Сирији, после катастрофалних земљотреса почетком фебруара, од укупно 1,5 милиона евра.

Дачић је на пленарној седници, у оквиру донаторске конференције „Заједно за народ у Турској и Сирији”, рекао да је Влада Србија у првим данима трагедије формирала оперативни тим за координацију хуманитарне помоћи, како би помогла народу Турске и Сирије.

Он је истакао да је Влада Србије до сада упутила 2,8 милиона евра за Турску и 2,98 милиона евра за Сирију.

Делимо бол са онима који су изгубили своје најмилије, а јасно је да наша солидарност у изразима пијетета и саучешћа није довољна. Због тога је Влада Србије издвојила додатна средства за две земље од укупно 1,5 милиона евра, по 750.000 евра за сваку, истакао је Дачић.

Први потпредседник Владе је навео да помоћ Србије неће престати са овим и да смо спремни да наставимо да пружамо подршку, напоменувши да нам овакви догађаји служе као подсетник да само заједно можемо да пружимо адекватне одговоре на глобалне изазове, као и да је европско јединство у овим околностима веома важно.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

На болничком лечењу 221 пацијент оболео од коронавируса

Следећа вест

Наставак сарадње са Транспортном заједницом на инфраструктурним пројектима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *