Србија се задужује ради инвестиција које ће отплатити саме себе

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јул 2023.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се наша земља задужује да би ушла у инвестиције, указавши на то да се новац уложен у те намене враћа сам.

Брнабић је у Скупштини Србије, где се расправља о више законских предлога, као и о потврђивању неколико споразума и уговора о зајмовима и кредитима, а поводом тврдњи да ће грађани Србије морати много да раде да врате паре за које ће се држава задужити, поручила да то није тачно и да се не задужујемо за потрошњу, као за време бивше власти.

Када су каматне стопе по којима се задужујемо нормалне и новац иде у улагање, онда те инвестиције саме себе отплате, рекла је она и навела да, рецимо, научно-технолошки паркови, у које ће се улагати, стварају нову вредност и отплаћују себе.

Премијерка је поновила да се предлаже задуживање, између осталог, за Моравски коридор, за Дунавску магистралу, за саобраћајницу Рума–Шабац-Лозница, научно-технолошке паркове Ниш и Чачак – фаза 2, као и за Регионални инкубатор у Крушевцу.

Према њеним речима, све паметне земље, као што су Немачка, Француска, САД, Јапан, Швајцарска, се задужују овако како ми сада радимо.

Када се гледа удео јавног дуга у БДП-у, многе од тих земаља су и задуженије од нас, напоменула је она.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Расписано шест јавних позива за помоћ избеглицама и интерно расељеним лицима

Следећа вест

За енергетску санацију домаћинстава 1,8 милијарди динара

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *